despre noi

Consiliul Director

Grupuri de lucru

Alianța pentru turism

APT este construită ca o platformă formală de colaborare între membrii ei, organizații care au ca scop dezvoltarea sectorului turistic din România și care respectă principii legale și etice în afaceri.


Dezvoltare sustenabilă

APT militează pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului românesc pe principii de performanță, competitivitate, calitate și responsabilitate, crescând calitatea actului public administrativ, reducând birocrația prin măsuri digitalizate, managementului de destinație și serviciilor industriei ospitalității.


 

Brand național relevant

APT are ca obiectiv general consolidarea unei imagini atractive și a unui brand național relevant la nivel internațional care să conducă la creșterea numărului și duratei de sejur a turiștilor străini care vizitează România, consolidarea performanței, atractivității și relevanței destinațiilor din România pentru turismul intern, și sprijinirea tuturor domeniilor specifice turismului.


Unitate în industrie

APT este o platformă care își propune să unească pozițiile organizațiilor membre și ale altor organizații interesate de sectorul de turism din România, pentru a oferi o bază coerentă de consultare cu autoritățile române pe teme care au impact asupra turismului.


 

Partener de dialog cu autoritățile

APT dorește să fie unul din cei mai importanți parteneri în dialogul cu autoritățile române pentru dezvoltarea de politici și proiecte în domeniul turismului ce va duce la creșterea calitativă a politicilor publice din turism cu un impact semnificativ asupra serviciilor și infrastructurii publice și private din domeniul turismului.


Inovare și învățare

APT dorește crearea unui mediu de inovare și învățare pentru partenerii din regiunile pe care le reprezintă, fie că este vorba de agenții de turism, HORECA, ghizi de turism, companii de transport, companii care ofere servicii turistice, cu scopul oferirii de servicii cu grad înalt de calitate.